Behandlinger med regenerativ medicin

Ny artrose smertebehandling i Danmark

Siden 2016 har en ny behandling af artrose vundet indpas blandt nogle af landets mest erfarne reumatologer og ortopædkirurger. Behandlingen er baseret på udnyttelse af de regenerative celler, som cirkulerer i blodbanen klar til at starte en heling i tilfælde af et brud eller et sår. Gennem en blodudtagning og efterfølgende centrifugering, opsamles de regenerative celler bestående af immunforsvarsceller, blodplader og fibrin. De injicereres efterfølgende direkte ind i leddet, uden tilsætningsstoffer. Der er ingen bivirkninger eller fremmedlegme reaktioner, da det er et helt naturligt produkt fra patienten selv.

Kaskaden af immunforsvarsceller aktiverer vækstfaktorer fra blodplader efterhånden som de skal bruges og bearbejder de inflammationsprocesser der er tilstede i leddet. Fibrinen fungerer som et medie, der fastholder cellerne i det område hvor de ligger og giver næring til dem. Efter ca. 10 dage er alle vækstfaktorerne frigivet og fibrinen opløst. Behandlingen sker med injektioner med ca. 10 til 14 dages mellemrum 4-5 gange afhængigt af led og diagnose. Derved opnås en form for depot funktion hvor leddet gradvist bedres.

Den nye metode kaldes for PRF hvilket står for “Platelet Rich Fibrin” eller på dansk blodplade rig fibrin.

Behandling med blod en gammel historie, men

Behandlinger med patientens celler fra blodbanen startede tilbage i 1970´erne med udviklingen af PRP protokollen. I denne protokol fjerner man immunforsvarscellerne og fibrinen med en række tilsætningsstoffer. Tilbage har man blodpladerne og udnytter deres afgivelse af vækstfaktorer, som sker over kort tid. Idag forstår man meget bedre samspillet mellem celler og vækstfaktorer og betydningen af fibrinen.

Immunforsvarscellerne hjælper med at nedbringe den inflammation som er i leddet og stimulerer afgivelsen af vækstfaktorer af blodpladerne over længere tid. Fibrinen fastholder cellerne og vækstfaktorerne i området og fungere samtidig som et vækstmedie.

Smertebehandlingerne udføres typisk på knæled, skulderled, hofteled, ankelled og albueled. Vores netværk af læger har gennemført mere end 500 afsluttede behandlinger, heraf 60% i knæled. Den overvejende del af patienterne bliver smertefrie efter få injektioner (3-4) og det tyder på, at virkningen er langvarig, udfra vores observationer på mere end 2 år.

Grafen viser statistik for 37 patienter med artrose i knæ, med den relative smerte reduktion efter hver injektion. Eksempelvis vil en smerte score efter første injektion gennemsnitlig give en reduktion på 25% og være halveret efter 2 injektioner. Kilde: Puremed.

Udfyld kontaktformular nedenfor og få kontaktdetaljerne til den nærmeste specialist.

Stamceller fra fedtvæv

Hvor det regenerative potentiale fra blodbanen handler om immunforsvaret, blodplader og fibrin, indeholder fedtvæv stamceller i rigt mål. Stamcellerne er såkaldt multipotente og kan orkestrere gendannelse af væv såsom knoglevæv, hud og brusk afhængigt af hvilket miljø de kommer ind i.

I vores netværk arbejder flere af specialisterne med vores løsning til at opsamle stamceller fra fedtvæv til efterfølgende injektion i eksempelvis et knæled. Der er, som med blodprodukterne, tale om fuld biokombitabilitet og ingen fremmedlegme reaktioner.

I den videnskablige litteratur er påvist at brugen af stamceller fra fedtvæv ikke er farligt.

Vælg interesse for stamcellebehandling i kontaktformen.

 

Uddybning telefonisk

Hvis du har spørgsmål til vores løsninger, er du velkommen til at kontakte os telefonisk på +45 31311925. Ellers brug kontaktformularen og skriv i bemærkningsfeltet.

Find behandler